FVF- Lavere aktivitetsnivå

Bilde: Kajsa Johanson

Vi gikk vår LP debut i januar, der ble det jo mange minus i poeng pga han laget mye lyd i foten. Han var altfor høy og ville bare jobbe jobbe. Kvikk er en hund med MYE energi og han vil gjerne gjøre alt på en gang og så fort som mulig. Jeg har trent mye fvf nå og hatt fokus på att han ikke skulle være for høy eller frustrasjons nyse. Og tømme han litt for energi før vi gikk fot. Det har funket, trodde jeg. Nysingen forsvant, han fortsatte med sin fine tripping og jeg var fornøyd. Men så skulle vi bli kommandert og da kom både nysing, piping og litt lyd… Med en gang.

Jeg fikk tips om å dra ned aktivitetsnivået på han. Han hadde tydeligvis en mer «Ipo» fot enn lydighets fot.  Jeg liker egentlig foten hans, men om ikke Lydighets folk eller dommere liker den så har ikke min mening så mye å si.  Ikke om man skal få bra poeng oppover.  Så da var det bare vekk med leken og fram med godisen og rolig stemmen.  Gjør jeg for raske vendinger så går han opp med en gang. Så jeg må virkelig tenke på hvordan jeg går for å gi en rolig og avslappet stemning i foten.   I tillegg med å dra ned «stress nivået» i foten så vil det mest sannsynlig fjerne lyden også. Da jeg tenker det oppstår en liten konflikt når han vil så gjerne gå gå gå, men jeg «holder» han igjen.

En ny og interessant utfordring. Fra å ha en hund som slet med å gå ett helt LP program og så til å ha en hund som bare går finere og finere jo lengre han får jobbe 😛 Liker best nr 2! Gøy med hunder som bare vil mer og mer.

Slenger på en video ifra to av våre treninger denne uken. Ro ro ro, det er alt jeg fokuserer på. Selv om jeg også har de vanlige kravene (posisjon feks).

Sånn tenker jeg når jeg trener dette:

 • Belønne rolig med godis (han får ikke lov til å sluke), prater rolig med han og klapper han rolig
 • Utholdenhet i utgangsstilling, her belønner jeg mye for kontakt.
 • Ro i vendinger
 • Ikke kommandere før jeg går da det er nok til å gjøre han «høy».  Han skal alltid selv være klar og På.
 • Jeg skal gå rolig og tydelig med lange steg.
 • Tripping belønnes aldri, da er han for høy.

Det er liksom hoved tingene.  Jeg vet ikke helt med den nysingen altså. I begynnelsen av treningene nyser han mye. Tydelig frustrasjon. Etterhvert slutter han. Jeg får bare ha høy belønningsfrekvens og lave krav i starten. Deretter bygge han opp. Det er en utfordring, men den må knekkes.  Jo lengre man lar det gå, desto verre kan det bli.

Så dette blir spennende! Foten synest jeg ser veldig fin ut og tror den kan bli skikkelig bra.

Har du tanker og tips, skriv gjerne! 😀

Bilde: Kajsa Johanson

 

One thought on “FVF- Lavere aktivitetsnivå

 1. Jeg synes øvelsen ser veldig bra ut på filmen ihvertfall 🙂 Jeg har også bygd mye forventning til kjeder med Sara så hun blir også mer og mer gira utover i programmet og det er jo en luksus. Hun har fått 10 på avstandsøvelsen på de to siste stevnene, og det er jo ofte en øvelse der hunden er litt lei og faller sammen 😉 Men jeg merker jo også at det kan koke litt over, så jeg må også passe på litt fremover..

  Jeg tror det er lurt slik du tenker at du legger bort leken i denne øvelsen og heller belønner med godbiter. Jeg har hørt folk også har god erfaring med å belønne med omventlokking i denne øvelsen på høye hunder. Så må han konsentrere seg og senke stressnivået. Ellers tror jeg du kommer langt med å passe på å kun belønne når han er rolig under øvelsen, han er jo ung så han har jo mye tid og lande på enda og å skjønne hva som lønner seg 🙂 Sol er også veldig «høy» under fri ved fot, men hun lager heldigvis ikke lyd (det er jo strengt forbudt for jaktflattene, hehe), men kan være litt hoppete. Men jeg gjør også slik som du, belønner når hun ikke hopper så forsvinner det mer og mer regner jeg med. Jeg er bare glad jeg har en hund som synes det er gøy å jobbe 🙂

  Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s