Fra valp til unghund

Det merkes godt at Kvikk nå er gått over fra valp til unghund! Litt mer pøbel og egenrådig. Busker, statuer, trær osv osv blir plutselig skumle. Jeg som håpet Kvikk bare suste gjennom unghund tiden uten problemer, heh… Jaja, man kan jo håpe. Unghundtiden til Nero er den verste tiden vi hadde sammen. Så jeg håper ikke Kvikk blir så ille. Til nå er han lett å få til å avreagere. Bare jobbe og være forberedt på plutselige reaksjoner.

I denne perioden bruker jeg mye kontakt og sladring. Belønner han for å se og utforske det skumle. Sånn at huet hans blir innstilt på Skummelt=deilige godbiter. Her om dagen skulle vi forbi en staue som var døds skummel. Han avreagerte ikke på den før det kom en ekte dame som stjal oppmerksomheten hans.

Nylig i dag var ikke damen skummel, men en moped som sto stille 😉 Han har tatt sladringen så da hjelper jo det mye!  Jeg gjør ikke mye ut av situasjonene for at han skal føle seg trygg. Har vært forberedt på at denne perioden nermet seg så da kom det ikke som noe sjokk.

Prøver å ta det litt med ro nå i og med at denne perioden er sårbar for han. Så utsetter han ikke for mye miljøforandringer og utfordringer sånn sett.

Tålmodighet er vell løsningen på det meste? 😉

13072007_627602010713820_2142883978_o

13078249_627979624009392_536884017_o

Advertisements

4 thoughts on “Fra valp til unghund

  1. Har gått gjennom mye av det samme med Kenzie, nå er hun blitt 18mnd og virker til å ha vokst det fra seg litt, hun er enklere å få kontakt med osv. Men det er enda ting som fortsatt er litt «skummelt», som hun aldri ofret en tanke tidligere – så helt voksen i hodet er hun nok ikke ennå..
    Samtidig så føler jeg vi har hatt det litt for enkelt i unghundperioden i forhold til det så mange erfarer, så jeg venter egentlig litt på at det skal bli verre, haha!

    Likt av 1 person

  2. Men den statuen er jo skikkelig skummel- hilsen begge mine to dalmatinere:) Prima brydde seg dog lite, særlig ikke når statuene hadde pølser på ryggen. ..
    Men det går over, bare pust:)

    Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s