Valp og Student

12669279_593467230793965_1684750309_o

Jeg har fått masse spørsmål om hvordan det går å være student og få valp. Jeg var forberedt på å ikke få ny hund før sommerferien.  Heldigvis gikk det! Når jeg først bodde i en by ville jeg selvsagt utnytte meg av den anledningen til å få valp. Her er det proppfult med sosaliserings og miljø treningsmuligheter.

Men! Hverdagen med en valp og hverdagen som student er jo ikke akkurat noe som passer bra sammen. Valper kan ikke være alene hjemme, og jeg må jo være på skolen ca 7-8 timer hver dag. Ikke minst blir man skikkelig sliten av å ha valp i hus. Det blir lite søvn, mye hit og dit, mye lufteturer både natt og dag + mye mer. Man må være forberedt på en tung tid. For min del er det verdt det, uten tvil!

Så heldig som jeg er, har jeg en familie som stiller opp! Når jeg oppdagsnapchat-3901852033456851188.jpget et kull jeg likte veldig godt så gikk de inn for at det skulle gå. Moren min var hos meg i de to første ukene. Ubeskrivelig snill som tok seg fri i jobben og stilte opp!

Etter de to første ukene har tanta mi vært dagmor for Kvikk. Hun passer han noen timer imens jeg er på skolen.  Gradvis øker vi lengden ifra når jeg drar til hun henter, og fra hun leverer til jeg kommer hjem igjen. Uten familien hadde det aldri gått, rett og slett. Men jeg er evig takknemelig for det.

Det er mye å tenke over før man skaffer seg valp i en slik livsituasjon (som det alltid er).  Man må prioritere valpen over annet mtp på fritid. Skole og hund må ligge først på lista ellers går det ikke.  En blir utrolig bundet når man har hund og spesielt en valp.  Man kan rett og slett ikke bruke masse tid ute med venner. feks.   Akkurat der har ikke jeg noe problem, så det var ikke et tema engang + at folk jeg omgås med liker/ eller har hund 🙂
IMG_3633
Som student leier man som regel leilighet eller hybel. Det kan være vanskelig å finne en plass å bo med hund.  Selvom du har en plass å bo nå kan det være du må lete hardt senere. Det er også noe man bør tenke over!  En valp skal etterhvert beynne med alene hjemmetrening, noe som ofte fører til skriking og hyling. Da kan det være lurt og forhøre seg med naboer om tankene deres. Jeg har vært utrolig heldig med naboer som har stor forståelse om slikt. Så de har ikke brydd seg selvom det har vært skriking og hyling.  Jeg bor i et hus med fire leilgheter, så de hører godt om valpen skriker med tanke på at vi bor vegg i vegg.

Siden jeg leier så har jeg valgt å ha Kvikk i bur når han er alene hjemme. Med tanke på at om han skulle finne på å bite, kløre og ødelegge dører, lister eller noe så kan det bli dyrt. Han skal selvsagt få være løs når jeg er sikker på at han ikke finner på noe tull.

Man er også ofte avhengig av kollektiv transport. Det kan være et problem og kanskje ikke. Kommer helt annpå. Men jeg tror de godtar hund på de aller fleste plasser. Har heldivis aldri hatt problemer med dette selv 🙂

Jeg annbefaler å tenke seg godt om før man skaffer seg valp/ hund i en slik livssituasjon 🙂

IMG_6715

 

 

 

Advertisements

One thought on “Valp og Student

  1. Så godt at det går så kjekt med dykk. Men det krever planlegging og ta seg tid. Her gikk det i bruk av tanter, venner og familie i flere måneder når Prima var valp. Men alt gikk, selv om det ble mye planlegging.

    Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s