Endelig fart på Mr.Gullhår

I dag har jeg hatt skikkelig Go go motivasjon for å trene Teddy. Trente sitt og litt bli trening på en gressplen tidligere på dagen. Har hatt inne økter med selvkontroll, sitt og begynnte med ligg.  Teddy er veldig surrette av seg og det er masse fluer i hodet på han. Det tok meg rimelig lang tid for å skjønne hva som fungerer på han.  Jeg merket tidlig at han ønsker å se belønningen sin før han jobber, og at han fungerer bedre på leker enn mat.

Jeg begynte ligg treningen med lokking (mat), det funket men kun en repitasjon. Prøvde å lokke med leke, det funket to repitasjoner.  Gi deretter over på Shaping (med IMG_1801 - Kopiskjult belønning) og ventet på at han skulle legge seg ned, men det endte med kosing. Jeg prøvde meg på ulike håndsignal for å sjekke om han egentlig kunne Dekke. Det ga ingen resultater.

Jeg satt meg ned og holdt leken slik at han tydelig kunne se den. Da begynte adferden å komme! I samme slengen kom fokuset, YEY 😀  Jeg hadde innstilit meg på at det egentlig ikke skulle gå ann å shape han, men jammen meg imponerte han.

Utrolig lærerikt å trene ulike hunder! Da blir jeg tvunget til å tilpasse meg hvert individ, uansett om de er godt trent eller så og si ulært. Jeg pleier å studere hundene i hverdagen og se litt på de. Teddy har jeg merket at tilbyr sitt så fort leken er i bildet, men er mye treigere på sitten når det gjelder mat.

Under selve treningsprossensen på jeg hele tiden legge merke til hva som gir best fokus,  motivasjon og ikke minst resultat.  Har man sin faste hund vet man jo alt det der.

Deilig å få en skikkelig shaping økt! *savn*

12333673_574468206027201_727367439_o

Advertisements

2 thoughts on “Endelig fart på Mr.Gullhår

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s